Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson hade en tung ligapremiär. Foto: Bildbyrån

Asllanis mål bortdömt i historiskt El Clasico

Förra året fick Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson se sig besegrade av Barcelona i den spanska högstaligan. Då hette svenskornas lag CD Tacón – men trots att tröjorna bytt färg och namnet nu är Real Madrid så blev man återigen överkörda av rivalen som vann med 4-0.

Inför det historiska första mötet mellan Real Madrid och Barcelona hade Sofia Jakobsson och Sandra Panos prytt omslaget på den spanska tidningen Marca.

Men trots det stora intresset för matchen var det återigen en stor klasskillnad mellan giganterna.

Sofia Jakobsson bänkad

Trots att Sofia Jakobsson frontat omslaget för Marca kunde hon bara se på från bänksidan när Barcelonas Patricia Guijarro satte 1-0 för gästerna efter 17 minuter.

Kosovare Asllani fanns med i startelvan för de vitklädda men blev utbytt efter 83 minuters spel. Då hade hon haft en boll inne till 1-1 men när Real Madrid-spelarna jublade för kvitteringen hade domaren redan blåst frispark för Barcelonaförsvaret.

Halvtidsresultatet 0-1 stod sig men uppförsbacken blev brantare inom kort för Real. En olycklig hemmamålvakt utökade istället Barcelonas ledning ytterligare.

Med 20 minuter kvar fick Sofia Jakobsson till sist komma in, men istället för en forcering framåt tryckte Barcelona in sitt fjärde och slutgiltiga mål.

Ett fall framåt

Förra säsongen avbröts på grund av coronapandemin och då var Real Madrid (Tacón) tia i ligan medan Barcelona låg först i tabellen.

Trots nederlaget är förlusten ett fall framåt då Real Madrid (dåvarande Tacón) förlorade förra säsongens två möten mot Barcelona med 0-6 och 1-9.

Det är första gången Real Madrid och Barcelona möts på damsidan.

KLIPP: Asllanis vinnarskalle större än någonsin (10 mars 2020)