Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kossovare Asllani i CD Tacóns dräkt i en match mot Sevilla i höstas. Foto: BILDBYRÅN

Efter 118 år – nu har Real Madrid ett damlag

Uppdaterad
Publicerad
118 års väntan är över.
Från och med idag har Real Madrid för första gången ett professionellt damlag nu när övertagandet av CD Tacón är officiellt.
– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger ordföranden Florentino Perez.

CD Tacón grundades 2014 i Madrid och efter bara fem år tog de sig upp i högstaligan, Primera Iberdrola, inför den gångna säsongen. Kort därefter meddelade Real Madrid att de tagit över klubben för att göra det till sitt damlag – med förbehållet att namnbytet sker först inför säsongen därpå – till priset av 300 000 euro, cirka tre miljoner svenska kronor.

Nu är vi där. Den 1 juli 2020 har Real Madrid för första gången i klubbens 118-åriga historia ett professionellt damlag.

Värvat stjärnor

Efter att ha plockat in bland annat Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani inför debutsäsongen i högstaligan väntar nu ett nytt galactico-projekt för att göra laget slagkraftigare. När coronapandemin satte stopp för vidare spel låg CD Tacón tia i ligaspelet.

Enligt spansk press har Real Madrid redan siktet inställt på några av de största stjärnorna i världen och de första värvningarna kan presenteras redan i veckan. Den karismatiske ordföranden Florentino Pérez har som målsättning att göra laget till ett av de bästa i både Spanien och Europa.

– Tiden är inne för att bygga ett lag man kommer vara väldigt stolt över, säger han.

Övergången från Tacón till Real Madrid har egentligen pågått sedan Perez köpte laget. Spelarna har haft tillgång till storklubbens högklassiga träningsanläggningar och faciliteter.

KLIPP: Asllanis vinnarskalle större än någonsin (10 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer