Foto: TT Nyhetsbyrån

Real Madrid vidare efter galen förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Elche höll på att stå för en jätteskräll mot Real Madrid i den spanska cupens åttondelsfinal. Men två snabba mål och ett rött kort senare var den drömmen som bortblåst. Storklubben vann med 2-1 efter förlängning.

Det var mållöst efter nittio minuter då Elche tog emot ligaledande Real Madrid i den spanska cupen.

Förlängningen började också bra för hemmalaget då Real-veteranen Marcelo tog en utvisning och man gjorde mål direkt efter det.

Då var man en dryg kvart från att skicka ut giganten Real Madrid ur spanska cupen. Men så blev det inte.

Istället kvitterade gästerna då Dani Ceballos skott gick in via Isco och med fem minuter kvar av förlängningen avgjorde Eden Hazard genom att runda målvakten och sätta in bollen.

Belgaren trodde först själv att han var offside, men kunde sedan fira efter att det hade videogranskats.

Elche lyckades också få in bollen strax innan domaren skulle blåsa av, men det underkändes och blev istället en frispark för Real Madrid. Det prosterade Elche vilt mot och det resulterade i att Pere Milla fick sitt andra gula kort och visades ut.

– Jag är mycket glad. Det här är ett lag med mycket styrka och karaktär, de ger inte upp. Det är det bästa med den här gruppen, säger Real-tränaren Carlo Ancelotti enligt Marca.

Därmed spelar Real Madrid kvartsfinal i spanska cupen i jakt på sin första titel i turneringen sedan 2014.

KLIPP: Real Madrid till supercupfinal – vann ”Clásicot” mot Barcelona (13 jan, 2022)

Copa del Rey

Elche CF

1 - 2

0-0 (Fulltid)

Real Madrid

Estadio Martínez Valero, Elche
Publik: 33732
Domare: Jorge Figueroa Vazquez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.