Real Madrid till supercupfinal – vann ”Clásicot” mot Barcelona

Dramatik i spanska supercupen.

Real Madrid vann semifinalen – El Clásicot mot Barcelona – med 3-2 efter förlängning.

Inhopparen Federico Valverde blev hjälte i den åttonde förlängningsminuten när han höll sig framme i straffområdet efter en omställning och tryckte in 3-2.

Därmed har Real Madrid fortfarande chans på sin tolfte supercuptitel.

”Marängerna” tog ledningen med 1-0 i första halvlek och ledde med 2-1 med sju minuter kvar av ordinarie tid. Då kvitterade supertalangen Ansu Fati för Barcelona och gav Xavis manskap nytt hopp i saudiarabiska Riyadh.

Men roligare blev det inte för katalanerna.

Valverdes 3-2-mål i förlängningen betyder att de vitklädda är klara för ännu en final.

Där väntar antingen Atlético Madrid eller Athletic Bilbao, som möts i morgon.