• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Marti Cifuentes Foto: Bildbyrån

Marti Cifuentes blir Hammarbys nya tränare

Uppdaterad
Publicerad

Milos Milojevic fick lämna. Nu står det klart vem som ersätter.  Spanjoren Marti Cifuentes tar över som huvudtränare för Hammarby och ansluter närmast från danska Ålborg BK.

Det spekulerades redan på förhand om att det var just Marti Cifuentes som stod högst på Hammarbys önskelista.

Tränaren, 39 år från Spanien, är fostrad i Katalonien.  2017 var han i AIK som ungdomstränare och så småningom cheftränare för Solnaklubbens U19-lag. Han kommer närmast från danska Ålborg BK, där han varit sedan januari 2021.

”Helt i linje med det klubbledningen eftersöker”

Enligt Hammarby ska Cifuentes ansluta till klubben så snart som möjligt, Men exakt när är ännu inte spikat.

– Med Cifuentes på plats får laget en ytterst välutbildad tränare som delar klubbens syn på fotboll, och han besitter ledaregenskaper som går helt i linje med det klubbledningen eftersöker, säger sportchef Jesper Jansson till Hammarbys hemsida.

Bröt med Miljovic – som hamnade i Malmö

Hammarby bröt kontraktet med tidigare tränaren Milos Milojevic i december, efter att han bara varit ett halvår på posten. Anledningen var att Milojevic i skymundan förhandlat med den norska klubben Rosenborg, vilket Hammarby ansåg förbrukade deras förtroende.

Den 7 januari presenterades istället Milos Milojevic som ny tränare i Malmö FF efter Jon Dahl Tomasson.

Hammarbys nya tränare

39-årige Marti Cifuentes, född den 7 juli 1982 i Sant Cugat del Valles utanför Barcelona, fick sitt första huvudtränaruppdrag på seniornivå i den katalanska klubben UE Rubí 2013.

Han gick därefter vidare till Sant Andreu 2014 i Segunda B, och tog sig året efter an L’Hospitalet i samma liga.

2017 flyttade han till Sverige och fick uppdrag inom AIK:s akademiverksamhet, men året därpå presenterades han som norska Sandefjords nya tränare.

Han ledde laget under två och en halv säsong innan han rekryterades till danska Ålborg i januari 2021, som han nu alltså lämnar för Hammarby.

Källa: Hammarbys hemsida

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.