Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rebecka Blomqvist (i mitten) berättar om stödet inför CL-finalen. Foto: TT

Rebecka Blomqvist om stödet inför Champions League-finalen: ”Det var fint”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll ställs Rebecka Blomqvists Wolfsburg mot Barcelona i Champions League-finalen.

För SVT Sport berättar svenskan om stödet laget fått inför den avgörande matchen, som sänds i SVT med start 15.45.

– På sista träningen innan vi åkte var det fans som hejade och önskade oss lycka till. Det var fint, säger Blomqvist.

Wolfsburg vann den tyska cupen och slutade tvåa i ligan. Under lördagen väntar säsongens sista, och viktigaste, match när den tyska klubben möter Barcelona i Champions League-final. För Rebecka Blomqvist blir det också den sista matchen i klubben, i april berättade svenskan att hon flyttar i sommar.

– Det känns bra, det är laddat och taggat, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

Vad betyder den här matchen för klubben?

– Mycket, såklart. Wolfsburg är en klubb med stora ambitioner. Vi vill alltid vinna titlar. Att få stå i en Champions League-final och ha chansen att vinna är viktigt för oss spelare också.

”Är ett jättebra lag”

Barcelona vann ligan i överlägsen stil, och den katalanska storklubben ses på förhand som favoriter i finalen. Det bryr sig dock inte Blomqvist särskilt mycket om.

– Det är klart att Barcelona är ett jättebra lag och det kommer bli en tuff match. Men vi är också bra, säger hon och berättar att hon ser fram emot inramningen i matchen som väntas dra rekordpublik.

– Vad jag hört kommer det vara bra tryck på läktarna. Förhoppningsvis några från Nederländerna som håller på holländskorna i vårt lag också. På sista träningen innan vi åkte var det fans och medarbetare som hejade och önskade oss lycka till. Det var fint.

Lördagens final spelas på PSV Stadium i Eindhoven, och arenans 34 100 biljetter har tagit slut. SVT sänder, med start 15:45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.