Foto: Bildbyrån

Regeringen stöder fotbolls-EM i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen ger sitt fulla stöd till de nordiska fotbollsförbundens ansökan om att arrangera fotbolls-EM för damer 2025.

I ett pressmeddelande bekräftar man beslutet.

I oktober förra året bekräftade Svenska fotbollförbundet på sin hemsida att man vill söka fotbolls-EM för damer 2025, tillsammans med Norge, Danmark och Finland.

Nu ger regeringen sitt fulla stöd och ser fram emot ett förstklassigt internationellt idrottsevenemang.

– I tider där bara 14 procent av världens länder är demo­kratier måste vi också ta ansvar för att sport­evenemang hamnar i länder som respek­terar mänsk­liga rättig­heter och inte blir ett skylt­fönster för diktaturer, säger idrotts­minister Anders Ygeman i ett pressmeddelande.

Samarbetet länderna emellan påbörjades redan 2018, för att då undersöka möjligheterna att ansöka om ett stort mästerskap.

Frankrike, Schweiz och Ukraina har sedan tidigare också ansökt om att få arrangera mästerskapet. Deadline för att lämna in en ansökan är i oktober 2022 och två månader senare beslutar Uefa var EM 2025 ska spelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.