Victor Edvardsen och Johan Bertilsson. ARKIV. Foto: TT

Revansch för Degerfors i seriefinalen

Uppdaterad
Publicerad

Bortaseger för drygt en vecka sedan – och en ny trepoängare för gästande lag i del 2 av seriefinalen.

Degerfors tog revansch på Halmstad på Örjans vall i superettan och vann stort med 4–1.

William Dahlström visade vägen med de två första målen.

Halmstad vann på Stora Valla i förra omgången med 2–0.

Den här gången var det Degerfors som tog en komfortabel trepoängare.

Gästerna tog greppet spelmässigt direkt och William Dahlström kunde från nära håll göra 1–0 i 34:e minuten efter ett perfekt inspel från Erik Lindell. I 58:e minuten slog Dahlström till på nytt, återigen från nära håll och sedan Johan Bertilsson spelat fram. Det var Dahlströms tredje match för säsongen som tvåmålsskytt.

Bertilsson gjorde sedan själv 3–0 innan Halmstad kunde reducera på straff (Rasmus Wiedesheim-Paul) innan José Segura Bonilla fastställde slutresultatet.

Halmstad och målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist hade hållit nollan i fem av sina sex senaste matcher och bara släppt in åtta mål på de 15 första matcherna.

Nu skapade Degerfors chanser i parti och minut.

– I förra matchen så blev vi för passiva och nu pratade vi om att sätta press på dem direkt. Det är en kanonbra prestation och en bra seger, sade Johan Bertilsson till Dplay.

Degerfors ledde serien redan inför matchen, men bara på målskillnad, och är nu tre poäng före Halmstad som i sin tur har två poängs försprång till trean Jönköpings Södra på kvalplats.

Superettan

Halmstads BK logo

Halmstads BK

1 - 4

Degerfors IF logo

Degerfors IF

Örjans vall, Halmstad
Publik: 0
Domare: Antti Kanerva

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.