Rieks om att möta Midtjylland: ”Ett svårt ställe att spela på”

Uppdaterad
Publicerad

Sören Rieks har växt ut till en viktig spelare i Uwe Röslers nya Malmö FF.

Han är också en av få spelare i laget som vet hur det känns att spela på Midtjyllands hemmaarena.

– Det är ett svårt ställe att spela på, säger Rieks till SVT Sport.

På torsdagen spelar Malmö FF returmatchen mot danska Midtjylland. Malmö spelade 2–2 på hemmaplan och ser ut att behöva vinna matchen för att ta sig vidare till gruppspelet i Europa League.

MFF är det sista svenska laget som återstår i turneringen och Sören Rieks menar att det skulle vara stort för honom att gå vidare.

Europa League

– Jag har inte spelat i gruppspelet i Europa League förut och hoppas på testa på det. Det krävs ett bra resultat i Herning och det kommer bli en tuff match, säger Sören Rieks till SVT Sport.

Du har spelat mycket wingback under Uwe Rösler, hur ser du på den positionen?

– Jag känner att jag hittat rätt i wingback-positionen, sen har jag spelat lite anfallare också och det är där jag spelat mest innan. Det är inte så mycket nytt, wingback är ganska likt yttermittfältare och det passar mig bra, säger Rieks.

Han är dessutom en av få i laget som spelat på MCH Arena i Herning förut.

– Det är ett svårt ställe att spela på och de har bra självförtroende där. Samtidigt vet vi var vi står och vi har varit bra på bortaplan i Europaspelet. Vi tror på vår spelidé och vi har spelat så många matcher att vi tror hundra procent på att vi kan gå vidare, säger Rieks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet