Rikard Norling får sparken av IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

Rikard Norling får sparken av Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping har haft en knackig säsong hittills i Allsvenskan och återfinns på plats elva i tabellen. Nu väljer klubben att agera och sparkar huvudtränare Rikard Norling.

– Tyvärr har de sportsliga resultaten under säsongen 2021 samt hittills under säsongen 2022 inte motsvarat föreningens målsättningar, säger ordföranden Sakarias Mårdh i ett pressmeddelande.

Rikard Norling tog över rollen som huvudtränare inför den förra säsongen. Efter att ha slutat på plats sju sitt första år har det gått betydligt knackigare på senare tid. Så sent som i lördags tappade man ledning till oavgjort mot Degerfors, och har bara tagit fyra segrar på 13 matcher.

”Nödvändighet att byta”

Nu väljer alltså IFK att gå skilda vägar med Norling. På sin hemsida skriver man att ”förutom att ta in ytterligare spelare under vårt kommande fönster tror vi att det är en nödvändighet att även byta huvudtränare”.

Till Fotbollskanalen säger Norling att han trivts bra i Norrköping.

– Det är som det är. Det är en resultatorienterad bransch. En stor del av mig är ledsen, för jag har trivts otroligt bra med att jobba i IFK Norrköping. Fantastiskt duktiga och bra människor. Det har också varit fina, bra och professionella spelare. Jag har också kommit supportrarna nära på ett sätt som gör att man blir lite känslomässig. Sedan är det en annan del av en som också är medveten om att det här är spelets regler. Jag har inte gjort det tillräckligt bra och då riskerar man att få sparken. Nu blev det så, och då får man också konstatera det, säger Rikard Norling till Fotbollskanalen.

Andra tränare som sparkats i år

Klubben uppger själva att de ännu inte har gjort klart med någon ny tränare.

Norling är blott den andra allsvenska tränare att få sparken denna säsong. Först ut var Helsingborg som gjorde sig av med Jörgen Lennartsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.