Japanen Keisuke Honda är en av Botafogos stjärnspelare. Foto: TT

Rio de Janeiros borgmästare stoppar matcher

Uppdaterad
Publicerad

Återstarten av brasiliansk fotboll under coronapandemin har åkt på ett bakslag. Rio de Janeiros borgmästare har stoppat matcherna för Botafogo och Fluminense.

Delstaten Rio de Janeiro (samma namn som staden) var första del av landet att återuppta fotbollen i torsdags när Flamengo slog Bangu med 3-0.

Botafogo och Fluminense skulle spelat sina matcher under måndagen (22 juni) men ville skjuta upp dessa för att komma bättre förberedda. De gick till domstol för att få matcherna uppskjutna men fick nobben och var då rädda att bestraffas av det brasilianska fotbollsförbundet. Då ingrep borgmästaren Marcelo Crivella och gick klubbarna till mötes och stoppade matcherna.

Corona och idrott

13 personer i Corinthians drabbade av covid-19

De andra delstatsmästerskapen i Brasilien har inte fått några datum för omstart.

Sao Paolo-laget Corinthians har drabbats hårt av covid-19. Åtta spelare och fem ledare har testats positivt. I Sao Paolo anordnas det största av Brasiliens delstatsmästerskap, skriver Reuters.

Bara under lördagen rapporterades 1022 människor avlidna av covid-19 i Brasilien.

KLIPP: Supportrarnas firande efter cuptiteln oroar WHO (19 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet