Janne Anderssons mannar möter Slovenien på Friends arena. Foto: BILDBYRÅN

Risk för rekordlåg publiksiffra på Sverige-Slovenien

Uppdaterad
Publicerad

Herrlandslaget i fotboll riskera slå sitt eget rekord för lägsta publiksiffra sedan landslaget började spela på Friends arena 2013.

– Vi har sålt mellan 16 500 och 17 000 biljetter, säger Christoffer Lund, biljettansvarig på Svenska fotbollförbundet, till Aftonbladet.

Den hittills sämsta publiksiffran noterades 2019 då ett redan EM-klart Sverige mötte Färöarna inför 19 737 åskådare. Nu, med en vecka kvar att spela, är siffran uppe och nosar på 17 000.

Förbundskapten Janne Andersson har förståelse för det låga intresset.

Herrlandslaget i fotboll

– Jag kan förstå efter resultaten i juni att det inte lockar lika mycket och att Nations League fortfarande är en turnering som folk inte har riktigt koll på om man ska var ärlig, jämfört med ett VM- eller EM-kval, säger han till Aftonbladet.

Sverige har spelat totalt 49 landskamper på nationalarenan som har en kapacitet på 50 000.

Fotbolls-VM i Qatar november/december kommer att spelas utan herrlandslaget efter att de misslyckats att kvala sig dit. Ett mästerskap som SVT sänder.

MER FOTBOLL: VM i Qatar – en historia kantad av kritik:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet