Robin Olsen utvisad efter storbråk

Uppdaterad
Publicerad

Den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen blev utvisad efter ett storbråk när hans Cagliari spelade 2-2 mot Lecce i Serie A.

– Olsen tappar huvudet. Det där hör inte hemma på en fotbollsplan, säger den brittiske kommentatorn i C Mores sändning.

Olsens tränare gjorde ingen större sak av bråket och satte in det i ett sammanhang.

– Robin gjorde ett misstag men att sätta honom vid skampålen efter matchen gör ingen nytta. Det är en seriös kille och kanske blev han provocerad och därför reagerade som han gjorde. Vi kommer att tala mer om det enskilt. Det är sådant som händer även om det inte borde göra det. Vad det gäller utvisningen blev ju också Lapadula det, säger Cagliaris tränare Rolando Maran till La Repubblica.

Cagliari ledde med 2-0 på Stadio Via del Mare i Lecce när hemmalaget fick straff i den 83:e minuten. Olsen var på bollen men den hårda straffen smet in till vänster i målet. Han tog sedan tag i bollen och sparkade bort den.

Det uppskattades inte av straffläggaren Gianluca Lapadula som var framme och gruffade  med Olsen, det blev flera hårda puttningar och båda spelarna förstärkte situationen och ramlade ihop på gräset där de tog sig åt ansiktet.

Robin Olsen fick rött kort mot Lecce. Foto: C More

Både Olsen och Lapadula fick rött kort. Ett par minuter innan hade Cagliaris Luca Cigarini blivit utvisad. På tilläggstid orkade inte Cagliari hålla emot med nio man utan Marco Calderoni hittade rätt i straffområdet för 2-2 och vild Lecce-glädje utbröt. Olsens ersättare Rafael var utan chans på skottet som gick in i den bortre högra burgaveln.

Matchen skulle spelats i går men fick skjutas upp på grund av skyfall.

Serie A

Lecce logo

Lecce

2 - 2

Cagliari logo

Cagliari

Stadio Via del Mare, Lecce
Publik: 21435
Domare: Maurizio Mariani

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.