Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Robin Quaison varför han inte ser några problem med att spela fotboll i den saudiska ligan. Foto: Bildbyrån

Robin Quaison om valet att spela i Saudiarabien: ”Det är politik – jag spelar fotboll”

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren 2021 lämnade Robin Quasion Europa för spel i Saudiarabien.

Trots kritik mot landet ser 29-åringen inga problem med att spela fotboll där.

– Det är politik. Jag spelar fotboll, det är inget som påverkar mig, säger han.

LIV-touren i golf, Cristiano Ronaldos övergång till Al Nassr och planer på att arrangera fotbolls-VM. Saudiarabiens makt över sportvärlden ökar.

En som bor och spelar i landet är landslagets Robin Quaison som sedan sommaren 2021 tillhör Al Ettifaq.

Herrlandslaget i fotboll

– Det känns fortfarande bra. Jag trivs väldigt bra där. Jag gillar min klubb och mina lagkamrater har tagit hand om mig på ett fantastiskt sätt, säger Quaison.

Saudiarabien är en en diktatur med bristande mänskliga rättigheter. Det ser inte Quaison som ett problem i valet av klubb.

– Det är politik. Jag spelar fotboll, det är inget som påverkar mig. Att det skulle vara problem att spela där, det håller jag inte med dig om, säger han på söndagens pressträff.

– Varje land har sin politik och man kan tolka den som problematisk och vissa frågor är problematiska. Men för mig är det inga problem att spela fotboll där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet