Rolfö: ”Ett av de viktigaste målen jag gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö sköt i går sitt Wolfsburg till final i Champions League.

En vänstertå från nära håll i den 58:e minuten var ett av hennes viktigaste mål i karriären.

– För egen del är det en av mina största drömmar, att få vinna Champions League, säger Rolfö till SVT Sport.

Efter en misslyckad cykelspark från Ewa Pajor landade bollen framför fötterna på Fridolina Rolfö.

– Min tanke var att hon kommer träffa och den kommer sitta. Men bollen landar strax framför mig och jag ser möjligheten. Inget supervackert mål men ack så viktigt, berättar Rolfö.

”Eufori var den första känslan”

Målet kom med drygt en halvtimme kvar och betydde 1-0. Mot ett bollskickligt lag som Barcelona fanns det inget utrymme för att sväva iväg.

– Eufori var den första känslan, men så hör jag hur vår tränare skriker från sidlinjen att vi ska fokusera. Det kan ju hända mycket när man slappnar av, så jag hann bara njuta väldigt kort.

Desto mer kunde Rolfö jubla efteråt, när 26-åringen från Kungsbacka kunde slå fast att hon skjutit Wolfsburg till klubbens femte Champions League-final.

– Det (målet) är absolut topp tre, det får man lägga upp det på. För egen del är det en av mina största drömmar, att få vinna Champions League. Sedan att få vara med och göra ett sådant här viktigt mål i en semifinal rankar jag oerhört högt. Ett av de viktigaste mål jag gjort.

Lyon är favoriter

2014 sköt hon tre mål mot Liverpool när hennes dåvarande klubb, Linköping, tog sig till kvartsfinal. Sex år senare är hon nu framme vid final och en seger där skulle slå sig in högt på Rolfös lista.

– På klubbnivå är det absolut det största man kan vara med om. Men jag har väldigt häftiga erfarenheter med landslaget, där jag rankar OS-silvret och VM-bronset väldigt högt.

Lyon har vunnit de fyra senaste upplagorna av Champions League och ställs ikväll mot PSG i den andra semifinalen.

– Om Lyon tar sig till final kommer de ses som favoriter i och med att de vunnit flera år i rad och varit det starkaste laget. Lyon borde ha press på sig, konstaterar Rolfö.

KLIPP: Fridolina Rolfö sköt Wolfsburg till Champions League-final (25 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.