Foto: TT Nyhetsbyrån

Rolfö: ”De svenska lagen kan inte konkurrera”

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö har gjort två mål på två matcher för Bayern München sedan comebacken. Det är en anfallare som njuter av att vara tillbaka – inte minst i landslaget, som samlas på måndag.

– Äntligen! Det ska bli otroligt härligt att vara med igen, säger hon till SVT Sport.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har inte varit nöjd med den svenska offensiven, men han kan åtminstone glädja sig över att Fridolina Rolfö är tillbaka efter skada, och att hon redan visar klassen i klubblaget.

Hon målade både borta och hemma mot Sparta Prag, när Bayern München gick vidare i Champions League och nu ställs mot Barcelona i semifinalen.

– Det har faktiskt känts väldigt bra. Laget spelar bra och kroppen har svarat väldigt bra, säger hon.

Känner du av din tidigare skada något?

– Nej, inget alls faktiskt.

”Resursmässigt kan inte mäta sig”

I Champions League kan man ju notera att inga svenska lag är kvar. Är tiden då svenska lag gick väldigt långt förbi, tror du?

– Det satsas i många länder nu, så konkurrensen blir ju tuffare. Det finns helt andra resurser i en del klubbar i Europa, och där kan de svenska lagen inte konkurrera. Jag tror att svenska lag måste hitta en annan väg fram, för resursmässigt kan man inte mäta sig, fortsätter Rolfö.

Hon har tränat med laget fullt ut sedan januari, men att formen redan är så pass god är helt klart ett välkommet besked för Sverige, som alltså samlas på måndag inför träningsmatcherna med Tyskland och Österrike. Matchen mot Tyskland på Friends Arena kommer att bli en riktig publikfest. Antalet sålda biljetter närmar sig 30 000.

– Det ska bli riktigt häftigt, säger hon.

Fotbolls-VM spelas i Frankrike och inleds 7 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.