Rolfö målskytt för första gången på över en månad

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö börjar växla upp efter fotskadan som hållit henne borta i under hösten.

I dag blev hon målskytt för tredje gången i Wolfsburg när Bundesliga-giganten körde över Bayer Leverkusen med 7-0.

– Roligt för egen del att göra mål och få vara delaktig i anfallsspelet, säger svenskan till SVT Sport.

Fridolina Rolfö gjorde i dag sin första match från start i Wolfsburg sedan 3-0-segern mot Frankurt den 20 oktober. Det var också senaste gången hon nätade i Bundesliga. I samma match ådrog hon sig även en fotskada, som höll henne borta från spel fram till mitten av november.

Dagens match var hennes blott andra från start i klubben som hon anlände till i somras.

Då behövde det svenska anfallsesset bara en knapp timme på planen för att hitta målet igen. Rolfö satte 6-0 i den 55:e minuten borta mot Bayer Leverkusen sedan hon frispelats av Alexandra Popp. Hennes tredje ligamål för säsongen.

”Roligt att få göra mål”

I samband med målet fick svenskan ont i sin vänstra fot, men kunde efter en stund fortsätta obehindrat.

– Det var en bra prestation från laget. Vi gör många mål och spelar bra fotboll. Skönt också att vi håller nollan. Roligt för egen del att göra mål och få vara delaktig i anfallsspelet, säger Rolfö till SVT Sport.

Serieledande Wolfsburg vann till slut med 7-0 i en match där Hedvig Lindahl höll nollan och storstjärnan Pernille Harder svarade för ett hattrick.

Rolfö byttes ut i den 61:a minuten mot ungerskan Zsanett Jakabfi.

Wolfsburg har på elva matcher totalt tio segrar och ett kryss. De leder ligan med sex poäng till godo på Hoffenheim, som dock har en match mindre spelad.

FLYERALARM Frauen-Bundesliga

Bayer 04 Leverkusen

0 - 7

VfL Wolfsburg

Leverkusen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.