Fridolina Rolfö under Champions League-finalen. Foto: Bildbyrån

Rolfö om den långvariga hjärnskakningen: ”Frustrerande”

Uppdaterad
Publicerad

I Champions League-finalen den 30 augusti åkte Fridolina Rolfö på en smäll som utvecklades till en hjärnskakning, som fortfarande sitter i. Nu har det gått sju veckor.

– Det är frustrerande när man märker att det inte går över efter en vecka eller två som jag hade förhoppningen att det skulle göra, säger Wolfsburgspelaren till SVT Sport.

Rolfös smäll kom med tio minuter kvar av Champions League-finalen mot Lyon. Därefter har Tysklandsproffset har missat höstens spel både i klubblaget och landslaget. Det har varit en tuff period och hon kunde aldrig föreställa sig att konsekvenserna skulle bli så långdragna.

Rolfö spelade ju vidare i finalen efter att ha blivit omplåstrad.

Damlandslaget i fotboll

– Det kanske förvånade mig mest eftersom jag mådde bra under matchen och hade inga större besvär. Det gör att jag är förvånad över att det tagit så lång tid som det gjort, funderar Rolfö.

Rehaben går sakta, sakta framåt.

– Jag går framåt i träningen och tränar på egen hand, hoppas kunna öka nästa vecka och träna med laget då och delvis kunna vara med i lagträningen.

”Då har jag huvudvärk och känner mig orkeslös”

Det är ett lurigt sjukdomstillstånd där känslan varierar dag för dag.

– De senaste dagarna har det känts bra och jag har inte fått huvudvärk men sedan är vissa dagar lite sämre än andra. Då har jag huvudvärk och känner mig orkeslös, en känsla som jag framför allt hade i början av hjärnskakningen.

– Det är klart att det är frustrerande när man märker att det inte går över efter en vecka eller två som jag hade förhoppningen att det skulle göra. Samtidigt får man ha tålamod och ta det dag för dag. Jag har en otrolig respekt för hjärnskakningar.

Det finns inga tankar på att spela match eller när det kan ske.

– Nej inte alls. Vi har ingen längre plan. Det får gå efter känsla och hur dagsformen är och hur jag mår.

Rolfö betonar att hon måste ha tålamod.

– Mina besvär har inte varit så extrema. Man har ju hört om riktigt tuffa fall där man varit illamående och inte orkat något alls. Min har varit lite mer konstant och inte så extrem.

ARKIV: Rolfö inte med i EM-kvaltruppen: ”Ingen lindrig hjärnskakning” (13 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet