Rolfö vill ta för sig mot Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfö, som efter VM lämnar Bayern München för mästarlaget Wolfsburg, kan sina med- och motspelare i tyska ligan väl. Ett speciellt läge så klart, inför VM-kvarten mot Tyskland.

– Jag vet att de tycker det är jobbigt med vårt omställningsspel, att vi är otroligt snabba och kommer med mycket fart, och det är nånting som de behöver se upp med, säger Rolfö till SVT Sport.

Vi ser en Fridolina Rolfö i form, som gör skillnad med sina specifika egenskaper att skapa ytor och hålla i bollen, och som dessutom tog ett stort defensivt ansvar i åttondelen mot Kanada. Det är matchbilden, säger hon, som bestämmer vilket utrymme hon kan få nu, hur mycket hon kommer att kunna ta för sig. 

– Jag är redo att ta det defensiva jobbet, men jag hoppas kunna visa mer av mina offensiva kvalitéer, och att vi kan ha lite mer boll, och hålla den på deras planhalva, precis som vi gjorde där i slutet av Kanada-matchen.

Var och hur känner du att de absolut bästa chanserna finns?

– Jag tror att vi absolut kan straffa dem bakom deras backlinje. Sen får vi se hur, på vilket sätt, om vi behöver göra det i ett tidigt skede, eller ett lite senare skede, men jag tror att det kommer bli en nyckel.

”Det känns otroligt häftigt”

Efter åren i Bayern München skrev alltså Rolfö före VM på för Wolfsburg. Hon berättade för oss då att det känns rätt att ta ytterligare ett steg uppåt, och få chansen att vinna titlar, i en klubb med spets. Och den här tyska, yngre, landslagsupplagan tycker hon är lite annorlunda än de vi sett tidigare. Och ändå inte.

–Ja det har skett mycket i Tyskland och de har bytt ut många spelare de senaste åren, och föryngrats, och de har en bredd i landet, så man märker att det kommer upp väldigt många talangfulla spelare. Så trots att de byts ut så är det ändå otroligt mycket kvalité på alla spelare, så skillnaden blir inte jättestor.

Att Tyskland ännu inte släppt in nåt mål i VM imponerar. Men Fridolina Rolfö hoppas att det är Sverige som ska spräcka den nollan. Och självklart ser hon extra mycket fram emot just det här mötet på lördag.

– Det känns otroligt häftigt. Jag har pratat med lagkamraterna och det känns otroligt roligt att få möta varandra. Och det blir en otroligt tuff motståndare. Man vet hur mycket de vill det här, likväl som vi vill det här, så det blir en tuff match!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.