Lucia Di Guglielmo i kamp med Fridolina Rolfö i kvällens match. Foto: TT

Rolfös Barcelona vann första kvarten inför rekordpublik

Uppdaterad
Publicerad

Fridolina Rolfös Barcelona vann det första kvartsfinalmötet i Champions League med Roma på Olympiastadion i Rom med 1-0.

I slutet av den första halvleken sköt 19-åriga Salma Paralluelo ett skott utifrån. Hon siktade väl och bollen gick in vid sidanav Cameila  Ceasar i målet. Paralluelo valde till matchens lirare av Uefa.

”Hennes löpningar och spelförståelse i och runt straffområdet var enastående. Hon var hela tiden ett hot”, skriver Uefa om spanjorskan som varit en framgångsrik sprinter med ett personrekord på 400 meter på 53,83 inomhus som 15-åring vilket är spanskt U18- och U20-rekord

Första Romaspelaren med nummer 10 sedan Totti

Barcelona hade sedan det mesta av spelet och chanserna men på slutet gav Roma-spelarna allt och hade ett bra tryck inför 39 454, rekord för damfotboll i Italien, på Olympiastadion när det för första gången spelades en dammatch i Champions League på den klassiska arenan.

Manuela Giugliano är den första Roma-spelaren att använda nummer 10 på Olympiastadion sedan legendaren Francesco Totti gjorde det.

Romas tre svenska spelare, Elin Landström, Alva Selerud och Stephanie Öhrström blev alla kvar på bänken.

Returen i Barcelona spelas den 29 mars.

MER FOTBOLL: Se när målvakten gör mål från inspark: ”Helt galet”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

UEFA Women's Champions League

AS Roma logo

AS Roma

0 - 1

FC Barcelona logo

FC Barcelona

Stadio Olimpico, Rom
Domare: Iuliana Demetrescu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.