Ronaldos dubbel sänkte Lazio

Juventus stormar mot ligatiteln i Italien.

Cristiano Ronaldo gjorde två mål i toppmötet med Lazio.

”Den gamla damen” vann med 2-1 och är åtta poäng före tvåan Atalanta.

Det var mållöst efter första halvlek. Närmast att näta var måltjuven Ciro Immobile, men anfallaren prickade stolpen.

I andra halvlek avgjordes matchen inom loppet av några minuter.

Två mål på tre minuter

Juventus fick straff i den 51:e minuten. Cristiano Ronaldo gjorde inget misstag.

Tre minuter senare slarvade Lazios Luiz Felipe. Han tappade bollen på mittplan och det gjorde att Paulo Dybala och Ronaldo blev fria med målvakten Thomas Strakosha. Portugisen rullade enkelt in sitt 30:e ligamål den här säsongen.

Immobile utmanar i skytteligan

Lazio gjorde ett trippelbyte och flyttade fram laget. Bortalaget fick utdelning i den 83:e minuten.

På straff sköt Ciro Immobile in 2-1, hans 30:e ligamål den här säsongen.

Men närmare än så kom inte Lazio.

Juventus vann med 2-1 och är nu åtta poäng före tvåan Atalanta. Det återstår fyra omgångar, tolv poäng, att spela i den italienska högstaligan.