Ronnie Hellström. Foto: Bildbyrån

Ronnie Hellström drabbad av obotlig cancer

Uppdaterad
Publicerad

Ronnie Hellström har cancer.

Den 72-årige fotbollsikonen har fått en obotlig tumör på matstrupen.

– Jag tar en dag i taget, en behandling i taget, säger Hellström till Expressen.

De första symptomen kom för ungefär ett år sedan då fotbollsikonen hade problem att svälja och behålla maten. I mars i år upptäcktes en tumör vid magmunnen och cellgiftsbehandling inleddes.

Hellström berättar för Expressen att han drabbades av en kraftig magsmärta i augusti och opererades för en inflammation i en tarmficka.

– I vanliga fall hade det inte varit så allvarligt men nu var immunförsvaret så nedsatt. Det var på håret att jag överlevde, har de sagt. Jag låg på sjukhuset i en vecka, säger han till tidningen.

Den tidigare målvakten, med bland annat två guldbollar på meritlistan, kämpar mot cancern där tumören hindrar honom från att äta ordentligt. I nuläget är målet att tillståndet ska stabiliseras och att han ska kunna äta mer normalt igen.

– Jag är tacksam för stödet från vänner, familj och grannar. Och de jag har träffat inom sjukvården har varit helt fantastiska, säger han.

ARKIV: Ronnie Hellströms debut för ​Kaiserslautern

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.