Rooney: ”Haft på mig Everton-pyjamas i 13 år”

Uppdaterad
Publicerad

Romelu Lukaku in för Manchester United samtidigt som Wayne Rooney går i motsatt riktning

Rooney återvänder därmed till moderklubben Everton. En klubb han i smyg visat kärlek till under sin tid i United.

– Jag har haft på mig en Everton-pyjamas hemma de senaste 13 åren, säger Rooney.

Det tog inte lång tid för Manchester United att ersätta Zlatan Ibrahimovic som inte fick förlängt kontrakt efter sin svåra knäskada.

24-årige Romelu Lukaku värvades in för över 800 miljoner kronor och den belgiska landslagsanfallaren har ett stort tomrum att fytlla.  Inte minns då även Wayne Rooney lämnat Manchester för att återvända till sin moderklubb Everton.

Rooneys kärleksförklaring

Klubben, där Rooney gjorde sin Premier League-debut som 16-åring 2002, har varit honom varm om hjärtat trots att han i 13 år burit den röda United-tröjan.

– Ska jag vara ärlig har jag hållit det för mig själv för de senaste 13 åren. Men jag har faktiskt haft på mig en Everton-pyjamas hemma med mina barn. Så det är klart att det är fantastiskt att vara tillbaka, säger Rooney till klubbens officiella tv-kanal.

Med 253 mål på 559 matcher är Rooney Manchester Uniteds främste målskytt genom tiderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.