Rosa Kafaji: ”Jag vill bli bäst i världen”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan de första fotbollsmatcherna på skolgården, har Rosa Kafaji haft en klar dröm för sin fotbollskarriär – även om en skada just nu fördröjt arbetet så är målsättningen tydlig.

– Jag ska komma tillbaka bättre. Jag vill bli bäst i världen, säger den 18-åriga fotbollstalangen till SVT Sport.

Hon är ett av framtidsnamnen inom svensk fotboll – Rosa Kafaji, som så sent som i december bytte en svartgul klubb i Solna mot en annan på Hisingen. Och hon fick en tuff start i Häcken. Efter bara två veckors träning bars hon ut på bår i träningsmatchen mot Lidköping. Stjärnan hade ådragit sig dubbla frakturer i högerbenet.

– Jag hörde ett knäck men visste inte vad som knäcktes. Jag tänkte att jag kommer missa flera månader för jag tänkte det värsta – korsbandet, säger Häckenanfallaren.

– Det var segt att det var just i en debut och i en träningsmatch, för om det var en Champions League-final då kanske det hade varit lite mer tröstande.

”Rosa är extremt mentalt stark”

Kafajis personliga tränare Sebastian Pisano har hjälpt många fotbollsspelare, inte minst herrlandslagsspelarna Alexander Isak och Dejan Kulusevski. När SVT Sport får följa med på ett träningspass betonar han Kafajis starka psyke.

– Vårt första samtal var ganska omedelbart efter att hon hade fått smärtstillande på sjukhuset och då fanns ju en oro att ”kommer jag kunna spela fotboll igen?”. Med det utgångsläget är det som natt och dag jämfört med nu. Under de första veckorna har det blivit en revanschlusta, berättar Pisano.

”Ska komma tillbaka bättre”

Enligt läkarna kommer det dröja åtta till tio månader innan benet är helt återställd.

– Men jag kommer vara tillbaka tidigare, säger Kafaji.

– Jag ska bli bättre på allt. Jag ska bli bättre fysikt, min teknik ska bli bättre, ska få bättre skott, bli snabbare och smartare.

REPORTAGE: Se hela mötet här:

Se alla avsnitt av allsvenska stjärnan i Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.