Markus Rosenberg. Foto: Bildbyrån

Rosenberg: Zlatan gick över gränsen

Uppdaterad
Publicerad

Markus Rosenberg kritiserar Zlatan Ibrahimovics beslut att gå in som delägare i Hammarby. Samtidigt fördömer han rasismen och hoten.

– Alla kan göra misstag och det är bara att förlåta, säger Rosenberg.

I veckan stod det klart att Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby. Nyheten slog ned med stor kraft i Malmö och gav upphov till starka reaktioner bland Malmö FF:s supportrar.

”Skör balansgång”

Lagkaptenen Markus Rosenberg fick frågan om sin syn på saken på presskonferensen efter Europa League-mötet med Dynamo Kiev.

Europa League

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, det är mycket business och det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken och fotbollen längre, säger han och fortsätter:

– Men det handlar om en skör balansgång mellan att acceptera den affärsinriktningen och samtidigt hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick Zlatan tyvärr över. Samtidigt gör vi alla misstag och jag tror inte att Zlatan ville något ont.

”Hör inte hemma”

Efter beskedet har Zlatans staty i Malmö utsatts för vandalisering. Statyn spraymålades och intill den formulerades ett rasistiskt tillmäle och dödshot, vilket polisen nu utreder som hatbrott. Dessutom utsattes hans bostad i Stockholm för vandalisering.

– Allt hat, rasismen och det som har hänt efteråt hör inte hemma i Malmö FF, säger Rosenberg.

– Jag och många med mig har sett Zlatan som förebild hela min karriär, så det är klart att det blir extremt sorgligt. Men det måste få bli en sorg, något ledsamt, och det får inte gå över till hat. Alla kan göra misstag och det är bara att förlåta.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

4 - 3

Dynamo Kyiv logo

Dynamo Kyiv

Stadion, Malmö
Publik: 19224
Domare: Pavel Královec

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet