Linköping ställde in Rosengårds guldfest

Rosengård skulle bli svenska mästare vid seger mot Linköping. Då glänste Mimmi Larsson som med två mål och en framspelning sköt upp guldfirandet efter 3-3 i Malmö.

– Jätteskönt att vi kunde få oavgjort ändå. Tungt när de fick in 3-1, vi ville vinna så det är klart att man är lite besviken, säger 3-3-målskytten Anna Anvegård till SVT Sport.

Rosengård hade dubbla chanser att säkra SM-guldet i helgen. Göteborg såg med segern mot Piteå till att serieledarna inte blev mästare i kavaj. Sen gjorde Linköping säsongens match på Malmö IP och tvingade Rosengård att packa ner guldhattarna igen.

Anfallstrion Lina Hurtig, Mimmi Larsson och Stina Blackstenius öste på och ställde till problem för Zecira Musovic gång på gång i första halvlek. I slutet av halvleken kom också målet. Vänsterbacken Elin Landström kom runt på sin kant och slog ett välplacerat inlägg som Larsson nådde högst på.

”Borde kunna stänga matchen”

– Nu känns det surt, vi borde kunna stänga matchen. Säsongen har varit lite upp och ner, i dag visar vi att det är den här nivån vi kan vara på, säger Mimmi Larsson till SVT.

Sofie Svava kunde efter mycket om och men lobba in 1-1 med första halvleks sista spark.

Tidigt i andra återtog gästerna kommandot. Blackstenius lyfte bollen till Mimmi Larsson som nickade in 2-1. Anfallstrion fortsatte att imponera. Mimmi Larsson spelade fram Lina Hurtig som rullade in 3-1 med kvarten kvar.

Stark upphämtning av Rosengård

Ett frenetiskt jagande Rosengård stod sen för en enorm upphämtning. Sanne Trölsgaard sköt in 3-2 från distans under en annars storspelande Emma Holmgren. I den 88:e minuten lobbade Cankovic fram bollen till Anna Anvegård som på volley kvitterade. En kandidat till årets mål som i praktiken betyder att guldet är klart.

Tabelltvåan Göteborg är med två omgångar kvar sex poäng och elva mål bakom Rosengård.