Några timmar före toppmatchen hemma mot Kristianstad meddelade Rosengård att de drabbats av coronafall i klubben.

Därefter förlorade de mot serietrean Kristianstad – och tappade viktig mark i guldstriden.

– Att de ska ta igen fyra poäng ser jag som osannolikt, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Det blev en mörk söndag för FC Rosengårds damallsvenska lag.

På förmiddagen meddelade klubben att de kunnat konstatera fall av covid-19 bland ”medarbetarna inom elitverksamheten”.

Mardrömsstart för Rosengård

Trots det spelades matchen mot Kristianstad som planerat. Men även där drabbades de av motgångar.

Redan efter två minuter plockade Eveliina Summanen upp en lös boll cirka tio meter utanför straffområdet och slog till på första tillslaget. Bollen letade sig stiligt in vid målvaktens vänstra stolpe och 1–0 till gästande Kristianstad var ett faktum.

Welin satte 2–0

Annars var den första halvleken nästan enbart Rosengård, som dock inte lyckades göra något mål.

Inte heller i den andra halvleken började det bra för Rosengård. I halvlekens åttonde minut nickades en hörna undan vid stolpen, men gick rakt ut till Anna Welin som satte 2–0, förbi en chanslös Zecira Musovic som trasslat in sig vid stolpen då hon försökte ta bollen som hennes medspelare nickade undan vid hörnan.

Flera heta chanser

Rosengård kunde reducera en knapp kvart senare via Caroline Seger, och slutskedet av matchen blev spännande. Rosengård skapade mängder av heta chanser, men bra målvaktsspel av Brett Maron i kombination med svaga Rosengård-avslut, gjorde att Kristianstad kunde vinna matchen med 2–1.

– Det känns inte som att marginalerna är på vår sida. De gör ett jättefint mål, sen är det uppförsbacke för oss. Vi skapar tillräckligt mycket men är inte tillräckligt kliniska, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Fyra matcher återstår

Förlusten och det faktum att Göteborg vann mot Uppsala gör att Rosengård nu är fyra poäng efter Göteborg i guldstriden. Fyra matcher återstår att spela, och SVT Sports expert Markus Johannesson tror att guldstriden avgjordes denna dag.

– Ja, det tror jag. Hade de fått en poäng hade jag inte trott att det hade varit avgjort. Men fyra poäng, att de ska ta ikapp det tror jag är osannolikt, säger han.