Göteborg firar mål mot Uppsala. Foto: Bildbyrån.

Göteborg på väg mot SM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg är ett steg närmare SM-guld.

Serieettan vann mot IK Uppsala med 3-0 samtidigt som Rosengård förlorade mot Kristianstad.

– Vi fokuserar på vårt. Vinner vi de matcherna som är kvar så räcker det, och det är det vi ska göra, säger Pauline Hammarlund till SVT Sport.

Två straffsparkar inom två minuter.

Först var det Vilde Böe Risa som försökte från elva meter i den 30:e minuten. Hon sköt ett distansskott som – enligt domaren Sara Persson – tog på armen på en spelare i IK Uppsala. Målvakten Emma Holmgren stod för en bra räddning på Vilde Böe Risas försök.

Julia Zigiotti Olme fick chansen från straffpunkten i den 32:e minuten. Hon var kylig och sköt in bollen bredvid en chanslös Emma Holmgren.

Snyggt mål av Hammarlund

Innan den första halvleken var över hade Göteborg utökat till 2-0. Det var en delikatess från Pauline Hammarlund som vackert lyfte bollen över Uppsala-målvakten.

– Jag ser att målvakten är ganska långt ut och jag tänker att jag ska chippa den över, säger Hammarlund till SVT Sport.

Stina Blackstenius gjorde 3-0 i den 56:e minuten. Ett riktigt bra resultat för Göteborg med tanke på att Rosengård kammade noll hemma mot Kristianstad, laget föll med 1-2.

– Det är alltid skönt att få med sig tre poäng, alla poäng är viktiga nu.

”Mycket som kan hända”

Det skiljer fyra poäng mellan Göteborg och Rosengård.

– Vi fokuserar på vårt. Vinner vi de matcherna som är kvar så räcker det, och det är det vi ska göra, säger Hammarlund.

– Vi vet var vi vill vara. Man får inte sväva iväg, det är fyra matcher. Det låter lite, men det är mycket som kan hända.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.