Rosengård håller liv i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Seriefinal mellan Rosengård och Linköping.

Då blev det delad pott – efter att det skånska hemmalaget kvitterat till 2-2 i 88:e minuten.

– I slutändan ett ganska rättvist resultat, säger Linköpingsstjärnan Kosovare Asllani till SVT Sport.

Linköping såg ut att göra ett guldryck borta mot Rosengård med en 2-0-ledning i den andra halvleken, där Rosengårdskaptenen Caroline Seger dessförinnan dessutom missat en straff.

Dramatiskt slut

Men Rosengård kom tillbaka – och med två nickmål där det sista kom i 88:e genom isländskan Glodis Perla Viggosdottir slutade matchen 2-2.

Under den sista ordinarie matchminuten blev Rosengårds anfallsstjärna Anja Mittag frispelad efter en långboll – men fälld av Linköpings Maja Kildemoes. Men istället för att domaren plockade fram det röda kortet för frilägesutvisning valde man att bara döma frispark.

”Väldigt tuff match”

Resultatet innebar att det alltjämt är en fyrapoängsledning i toppen för serieledaren Linköping ner till tvåan Rosengård.

– Väldigt tuff match, märktes att det var mycket prestige. Starkt av oss att vi kunde hålla i matchen. Vi hade 2-0, lite tråkigt att vi släpper till, blir lite passiva i vårt försvarsspel och det straffade sig, säger Linköpings Kosovare Asllani till SVT Sport.

– I slutändan ett ganska rättvist resultat om man ser till matchbilden, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.