Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rosengård-målvakten Eartha Cumings har fått en fraktur i handen. Foto: SVT/Bildbyrån

Rosengårds bakslag – Eartha Cumings har fraktur i handleden

Uppdaterad
Publicerad

Förra Champions League-matchen spelade hon ovetandes.

Men inför returen gipsades målvakt Eartha Cumings – då man upptäckt en fraktur i handleden.

– Mycket talar för att hon är borta fram tills årsskiftet, säger tränare Joel Kjetselberg.

Rosengård hade inga större problem att kvalificera sig till gruppspel i Champions League. 2-1-segern mot Spartak Subotica i första mötet följdes upp med klara 5-1 på hemmaplan.

Inför kvällens möte drabbades man dock av ett avslag. Förstamålvakten Eartha Cumings, 24, missade matchen, vilket SVT Sport kunde avslöja var på grund av en fraktur i handleden.

Efter matchen bekräftas det av tränare Joel Kjetselberg. Men det är inte en helt ny skada. Faktum är att Cumings både tränat och spelat match med den.

”Hon spelade utan smärta”

– På måndagen förra veckan så visades inget på röntgen. Hon spelade mot Spartak egentligen utan smärta och sen tränade hon på, och togs ut till dagens match, men de gjorde en MR (magnetkameraundersökning) i går kväll för säkerhetsskull, säger han.

Det var först då frakturen upptäcktes. Ännu är det inte klart om det krävs operation.

– Men mycket talar för att hon är borta fram tills årsskiftet, menar Kjetselberg.

Cumings värvades in till Rosengård från Liverpool i somras. 24-åringen, som debuterade för Skottlands landslag i fjol, har kontrakt med Rosengård över två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.