FC Rosengårds klubbchef Jenny de Souza Foto: TT Nyhetsbyrån/FC Rosengård

Rosengårds klubbchef om EFD:s förslag: Inte ett enigt beslut

Uppdaterad
Publicerad

I kväll meddelade Elitfotboll dam (EFD) att man vill dra igång damallsvenskan i månadsskiftet maj/juni.

Men alla klubbar är inte med på den linjen.

– Det var inte ett enigt beslut, vi var en av de klubbarna som tyckte det var lite tidigt, säger Rosengårds klubbchef Jenny Ahlqvist de Souza till SVT Sport.

Elitfotboll dam har meddelat att damallsvenskan och elitettan riktar in sig på att flytta seriepremiärerna till tidigast månadsskiftet maj/juni. På onsdagskvällen kom beslutet.

Rosengårds klubbchef Jenny Ahlqvist de Souza är inte helt nöjd med inriktningen.

– Det var inte ett enigt beslut, vi var en av de klubbarna som tyckte det var lite tidigt. Vi hade tittat på ett lite senare scenario, säger Ahlqvist de Souza.

EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek känner inte igen en diskussion om tidpunkten.

– Diskussionerna gick om att man egentligen inte kan säga ett datum alls. Vi hade presenterat ett datum som vi trodde skulle kunna vara en arbetsmodell att jobba efter och då var det vissa som tyckte att det lät rimligt att ha något att sikta på, medan andra tyckte att vi inte kunde ha något specifikt datum. Då övervägde det till att vi inte skulle ha det, säger han.

”Det skapar oro”

Hoszek betonar att många klubbar i damallsvenskan är i en pressad ekonomisk situation.

– Det skapar oro när en sådan här sak händer i världen. Sen tänker jag att vi tillsammans får hitta de bästa lösningarna på problemet. I dag är kanske inte ekonomin det främsta, det är inte det viktigaste i världen. Människors hälsa är väldigt akut, det är det man tänker på mer, säger Jenny Ahlqvist de Souza.

– Det kommer att vara ett ansträngt ekonomiskt läge i höst. Men det är för tidigt att avgöra vad som kommer att hända. Vi alla hoppas att det går fort och vänder snabbt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.