Rött kort efter brutala kapningen: ”Jag tänker på Tomas Brolin”

Uppdaterad
Publicerad

Englands Hamza Choudhury fick rött kort efter att fullständigt ha kapat fötterna på Frankrikes Jonathan Bamba i U21-EM.

– Det ser inte bra ut, en riktig vridning i foten. Jag tänker på Tomas Brolin, säger SVT:s expertkommentator Markus Johannesson efter händelsen.

Den engelska mittfältaren Choudhury satsade allt och kom med full fart och dobbarna utåt mot Frankrikes Jonathan Bamba.

Den franska forwarden tappade helt fotfästet och landande på gräset med rejält ont efteråt, och behandlades vid sidan av planen på en bår.

Samtidigt videogranskade domaren situationen och kunde i 62:a matchminuten plocka fram det röda kortet framför ansiktet på Hamza Choudhury.

– Det ser inte bra ut, en riktig vridning i foten. Jag tänker på Tomas Brolin, säger SVT:s expertkommentator Markus Johannesson efter händelsen.

Associationen till Tomas Brolin handlar om EM-kvalmötet mot Ungern på Råsunda 1994, där den svenska stjärnspelaren vred foten så olyckligt att leden gick av.

Situationen ledde till att Frankrike fick straff, men Houssem Aouar sköt i stolpen – lagets andra straffmiss i matchen.

Ändå var det till slut den franska publiken som fick jubla. Les Bleus stod för en sån där mäktig vändning som nästan bara händer i U21, från 1-0-underläge till 2-1-seger efter ett olyckligt självmål av Englands Aaron Wan-Bissaka på tilläggstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.