Ryan Giggs kommer inte att få leda Wales i EM. Foto: Bildbyrån

Ryan Giggs ska upp i rätten – petas från EM

Uppdaterad
Publicerad

Wales förbundskapten Ryan Giggs greps i höstas misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän.

Nu har åtal väckts och han ska upp i rätten nästa vecka.

Samtidigt meddelar det walesiska förbundet att 47-åringen petas från sommarens EM.

Ryan Giggs greps i början av november i sitt hem efter att polisen larmats till platsen. En kvinna i 30-årsåldern vårdades för lindriga skador och Giggs greps misstänkt för misshandel av sin flickvän enligt brittiska medier.

BBC rapporterar nu att Manchester United-ikonen åtalas för att att ha misshandlat två kvinnor, en i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern, i november förra året samt för kontrollerande och tvingade beteende mellan 2017 och 2020.

Rättegången är planerad den 28 april.

”Kommer hävda min oskuld”

”Jag har full respekt för processen och förstår allvaret i anklagelserna. Jag kommer att hävda min oskuld i rätten och jag ser fram emot att rentvå mitt namn”, säger Giggs i ett uttalande enligt Reuters.

Wales fotbollsförbund agerar direkt efter beskedet om åtalet och plockar bort sin förbundskapten till sommarens mästerskap. Istället kommer Robert Page att leda laget under EM. Styrelsen kommer att ha ett möte och diskutera händelseutvecklingen och hur den påverkar förbundet och landslaget.

Giggs spelade över 900 matcher för Manchester United mellan 1991 och 2014 och spelade 64 landskamper för Wales. Han har varit förbundskapten sedan 2018.

ARKIV: Ryan Giggs gripen – misstänks ha misshandlat flickvännen (3 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.