Kosovare Asllani och Frida Östberg. Foto: Bildbyrån/SVT Sport

Östberg: ”En framgång vore jätteviktig”

Uppdaterad
Publicerad

Rjazan-VDV och WFC Charkiv. De blir motstånden för Rosengård respektive Linköping i sextondelsfinalerna i Champions League. Två lag svenska lag har komfortabel plusstatistik mot.
– Det känns bra och positivt. Det är lag som de bör slå, säger SVT Sports expert Frida Östberg.

Det blev en öststatslottning för de svenska lagen i Champions League. Svenska mästarna Linköping får möta ukrainska Charkiv, etta i den ukrainska ligan och ett lag som har vunnit den ukrainska ligan sju år i rad.

Men, senast de gick vidare från kvalet, 2009, förlorade de sextondelsfinalen mot Umeå med sammanlagt 11-0.

Rosengård får kampera mot ryskt motstånd. För att CL-äventyret ska bli succé måste Malmölaget förbi Rjazan.

– Det känns bra och positivt. Det är lag som de bör slå, men som de ändå inte kan ställa ut skorna mot, säger Frida Östberg till SVT Sport.

Rjazan, ligger precis som Charkiv i topp av sin inhemska ligan.

Sist Rosengård mötte Rjazan, var i sextondelsfinal i Champions League. Då vann Rosengård med sammanlagt 5-1. Men ska inte underskattas, enligt Östberg.

Rosengård att bäst chans

– Det finns spets i båda lagen, och tekniskt är de bra. Men Sveriges stora fördel ligger i fysiken och det taktiska kunnandet, fortsätter Östberg.

Vad skulle en svensk framgång i Champions League innebär?

– Det skulle vara jätteviktigt. Att se att det går att gå långt. Det skulle också betyda mycket för självförtroendet. Sverige behöver ett lag i Europa.

Vilket lag har störst chanser att gå långt?

– Rosengård är sett till erfarenhet och trupp bäst chanser. Jag tycker de har den lilla spetskompetensen för att gå längre.

Vilka lag har du som favoriter att få till final?

– De två tunga namnen är förra årets finalister Wolfsburg och Lyon. De kommer att finnas med bland de fyra bästa och förmodligen utmanas av nått engelskt lag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Womens Champions League

Mer i ämnet