Så avgörs MLS: Blir det slutspel i år för Zlatan?

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Galaxy har inte varit i MLS-slutspel sedan 2016 och för andra säsongen i följd riskerar Zlatan Ibrahimovic och hans klubb att återigen missa slutspelet.

Fyra omgångar återstår för LA Galaxy, som just nu är femma och på slutspelsplats men endast två poäng före lag åtta som är närmast att ta sig till slutspel. I två av matcherna möter Galaxy lag som de har efter sig i tabellen.

Sista matchen spelas söndag 6 oktober, borta mot Houston, precis som förra året, då Galaxy sjabblade bort slutspelsplatsen. Laget hade allt i egna händer och ledde med 2-0 men föll till slut med 3-2.

Hur blir det den här gången?

MLS-slutspel

De sju främsta lagen i de två konferenserna (västra/östra) går till slutspel.

Konfererenssegrarna (just nu New York City F.C. och Los Angeles F.C.) är direktkvalificerade för konferenssemifinal.

I den första rundan (börjar 20 oktober) möts lagen i vardera konferens i en match. Tvåan mot sjuan, trean mot sexan och fyran mot det femte placerade laget. Det högst rankade laget har hemmafördel. Ex. om L.A. Galaxy blir sjua får laget i nuläget möta tvåan Seattle med Gustav Svensson på bortaplan.

Segrarna går till konferenssemifinal och de lag som vinner där är klara för MLS-final söndag 10 november.

Regerande mästare är Atlanta United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.