SVT Sports EM-trupp. Foto: Jan Danielsson

Så satsar SVT på fotbolls-EM

Uppdaterad
Publicerad

16 juli-6 augusti är det dags för sommarens stora fotbollshöjdpunkt – fotbolls-EM i Nederländerna. SVT storsatsar på mästerskapet och sänder tillsammans med TV4 samtliga matcher. SVT visar bland annat Sveriges premiärmatch mot Tyskland den 17 juli, samt Sveriges eventuella kvartsfinal och final.

– Att få bjuda svenska tv-tittare på det största inom fotbollen under sommaren känns otroligt roligt och extra spännande när Sverige har ett lag som kan slåss om guldet, säger Marcus Törngren, projektledare på SVT Sport. 

SVT visar över 50 timmar från EM. Förutom 16 av de 31 matcherna direktsänder SVT även Sveriges alla träningar, som ramas in med en speciell Sverigestudio med programledare Jane Björck och SVT:s nya gästexpert Lisa Ek.

Damlandslaget i fotboll

”Hårdbevaka allt Sverige gör”

– Vi kommer hårdbevaka allt Sverige gör och även vara med under kvällssändningarna. Jag slutade spela nyligen och hoppas kunna bidra med lite annorlunda infallsvinklar, säger Lisa Ek, som är en stor profil inom svensk damfotboll.

Precis som förra sommarens fotbolls-EM i Frankrike satsar SVT på stor närvaro i Nederländerna. Alla matcher ramas in med en studio på plats på varje arena, med programledare David Fjäll och SVT-experterna Frida Östberg och Daniel Nannskog.

Matcherna kommenteras av Chris Härenstam och SVT:s fotbollsexpert Markus Johannesson.

Här är alla sändningstider.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet