Paul Balsom vill att laget håller fast vid rutinerna. Foto: Bildbyrån

Så ska spelarna ladda om för åttondelen: ”Ett viktigt beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Paul Balsom, fysiolog, berättar att de på morgonen på torsdagen tog ett beslut för de närmaste dagarna.

– Ett viktigt beslut vi tog i morse är att vara helt lediga i morgon (fredag). Ledarna vill inte träffa spelarna och spelarna vill nog inte träffa oss heller. Då stänger vi butiken helt och hållet i morgon, för att sen träffa dem igen på lördag, säger han.

Balsom poängterar dock att det är viktigt att hålla fast vid rutinerna.

– Vi spelade en viktig match men jag tror att det är viktigt att vi inte ändrar så mycket. Vi har haft ett vinnande koncept med sättet vi spelat på och vad vi gjort mellan matcherna, det är bara att köra på.

”Är förvånad”

SVT:s expert Frida Östberg kan konstatera att det svenska laget, trots prestationen mot Mexiko, har ställt om fokus direkt.

– Jag är förvånad att man inte suger mer på den här karamellen och prestationen. Det är väldigt tydligt att man kommer på träningen med fokus på den här åttondelsfinalen. Det är intressant att se. De är så otroligt sugna på nästa match, säger hon.

Östberg varnar för att det är lätt att lägga energi på fel saker, men anser att den här gruppen har optimal hjälp.

– Jag tycker att man fokuserar på rätt saker för att man hela tiden ska spara energi. De har fasta tider för maten, det är det enda man styrs efter, säger hon.

Hon fortsätter:

– Det är högt i tak i gruppen, det är tydligt. Och så har de rätt roligt. Man är noggrann med glädjen, och det tror jag också är en nyckel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.