SVT:s expert Frida Östberg tror Sverige har chans till en bronsmedalj. Foto: Bildbyrån

Så ska Sverige vinna bronsmatchen mot England

Uppdaterad
Publicerad

Efter förlusten mot Nederländerna i semifinalen så väntar nu England i bronsmatchen. Och SVT Sports expert Frida Östberg vet exakt hur Sverige ska spela för att knipa den sista medaljen.

– England är otroligt aggressivt, men det bjuder på väldigt mycket ytor också.

Efter det tunga uttåget för det svenska landslaget i semifinalen så gäller det att ladda om batterierna snabbt till lördagens utmaning i bronsmatchen. Där väntar England, som är rankat trea på Fifas världsrankning.

Men att vinna mot England är inte omöjligt, i varje fall inte enligt SVT Sports expert Frida Östberg.

– Jag tror att Sverige kan slå allt motstånd. Men då måste man vara nogranna. Vi pratar om solitt försvarsspel där man stänger till, som mot Tyskland till exempel.

Ta med sig detaljer från Tyskland

Just från matchen mot Tyskland, som är rankade tvåa i världen, är det fler detaljer som Östberg vill att Sverige tar med sig till matchen mot England.

– Då hade man också en kvalité i passningarna att ta sig ur de där situationerna och utnyttja omställningsspelet.

Tröga backar i England

Mot England så väntar ett spel med hög press, men det är även något som Sverige kan ta tillvara på menar Östberg.

– England är otroligt aggressivt, men de bjuder på väldigt mycket ytor också genom att de liksom många andra lag fyller på mycket med ytterbackarna. Vågar de stå högt på Sverige då är det bara att gå på Blackstenius och Jakobsson och vara lite kreativa framför mittbackarna som är lite tröga när de behöver vända sig.

Tungt tapp i backlinjen

För England så är det ett tungt tapp i backlinjen efter att Millie Bright blivit avstängd efter två gula kort mot USA. Det innebär ett nytt tapp i försvaret för England, sedan tidigare saknas målvakten Karen Bardsley. Östberg tror att det kan bli svårt för England att spela ihop en backlinje så snabbt, och där har Sverige något att ta tillvara på. Och det är snabbheten i anfallet som blir nyckeln.

– De byter ut två viktiga komponenter på kort tid. Och en ny mittback som ska spelas in blir svårt mot Sveriges anfallstrio, säger hon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.