Caroline Seger: ”Det gäller att hitta någon inre kraft”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade semifinalen mot Nederländerna i förlängning och nu väntar England i bronsmatch på lördag. Lagkapten Caroline Seger ska försöka ladda om efter den tunga förlusten.

– Så klart jättetufft, men att komma hem tomhänt kontra att få en bronsmedalj. Det tar man ju alla dagar i veckan. Det gäller att hitta någon form av inre kraft och att göra det snabbt, säger hon till SVT Sport.

Sverige dominerade stora delar av matchen, men det var Nederländerna som gjorde det enda målet. Jackie Groenen blev matchhjälte och skickade sitt lag till VM-final tio minuter in i förlängningen.

– Det är så klart en jättestor tomhet. Man är så nära och har tagit sig så långt. Det har varit en lång turnering och det är väldigt små marginaler. Och så tappar man det och så är man borta från finalen. Det är väldigt tungt, säger Seger.

Sverige möter England, som förlorade sin semifinal mot USA med 2-1, i Nice klockan 17 på lördag. De svenska damerna har spelat två VM-bronsmatcher tidigare och vunnit båda – mot Tyskland 1991 och mot Frankrike 2011.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.