Shanice van de Sanden (tv.) räds inte USA Foto: Bildbyrån

Ryter ifrån mot USA:s press: ”Kan säga vad de vill”

Uppdaterad
Publicerad

Amerikansk press ser VM-finalen mot Nederländerna som en enkel match.

Men det rör inte holländska stjärnan Shanice van de Sanden.

– De kan säga vad de vill, säger hon till SVT Sport.

Redan under matchen skrev Sports Illustrateds Grant Wahl ”varken Nederländerna eller Sverige är lika bra som England eller USA” innan han senare beskrev Nederländerna som effektiva men inte underhållande.

Respekterade journalisten Caitlin Murray skrev sedan att Nederländerna inte ser ut att bli någon match för USA. Shanice van de Sanden ger inte mycket för den kritiken.

Damlandslaget i fotboll

– Det är lugnt, de kan säga vad de vill, säger van de Sanden och utvecklar:

– Det kommer bli en tuff match, vi vet hur bra de är men det finns en anledning till att vi är i final också – och vi vill vinna den finalen. En final är en final – allt kan hända.

Den holländska stjärnan blev petad men kom in från bänken och vände mer eller mindre matchbilden på egen hand till Nederländernas favör.

– Jag tycker att jag reagerade bra (på petningen). Men det handlar inte om mig, vi kämpade för varandra, säger hon och fortsätter:

– Jag gav allt och det är vad man måste göra, man måste vara positiv, hålla huvudet högt och aldrig ge upp.

Nederländerna har kritiserats för att ha underpresterat och övertygade inte heller mot Sverige.

– Det var inte vår bästa match, vi spelade inte alls bra men om man vinner känns det ändå lugnt, det handlar om att vinna, säger den 26-åriga kantraketen som knappt kan ta in att Nederländerna ska spela final i sitt andra VM:

–  Otroligt, jag är så stolt över mitt lag att jag inte ens kan tro att vi ska till final… men vi ska till VM-final.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet