Chelsea jublar efter segern. Foto: TT Nyhetsbyrån

Hazards dubbel sänkte Arsenal i Europa League-finalen

Chelsea exploderade på dryga 20 minuter i andra halvlek.

Tacka en belgare för det. Eden Hazard slog med en dubbel i sin troliga avskedsföreställning.

London-laget vann derbyt och Europa League-finalen mot Arsenal med 4-1.

– Ja, jag tror att det är ett farväl, dags för en ny utmaning, säger Hazard i en intervju efter matchen.

28-åringen sägs presenteras av Real Madrid på måndag nästa vecka. Men den här kvällen handlade bara om Chelsea. Efter en halvdan första halvlek, där Arsenal kunde fått en straff, tog de kungsblåa över fullständigt i andra.

Och vilket avslut det kan ha blivit. På bara 20 minuter gjorde man fyra mål och säkrade segern. Hazard spelade fram Pedro till 2-0, rullade in 3-1 från elva meter efter att Olivier Giroud fallit i straffområdet.

Europa League

Petr Cech, som ryktas bli sportchef i just Chelsea nästa säsong, hade ingen chans. Och en stund senare efter misstag av Aubameyang satte Hazard dit matchavgörande 4-1.

Eden Hazard gjorde två mål i sin förmodligen sista match med Chelsea Foto: Bildbyrån

Tomt på läktaren

På läktaren gapar många stolar tomma och stämningen påminner om en försäsongsmatch. Fansen har haft stora problem att försöka ta sig till Baku i Azerbajdzjan, dit det går få direktflighter. Uppgifter talade om drygt 2000 Chelsea-supportrar och ca 6000 för Arsenal. Arenan tar 68 700 åskådare.

Förlusten innebar samtidigt att Arsenal missar Champions League och 150 miljoner kronor.