Hervé Renard under höstens fotbolls-VM för herrar. I sommar väntar VM igen, men den här gången med franska damlandslaget. Foto: Bildbyrån

Hervé Renard säger upp sig för att ta över franska landslaget inför VM

Uppdaterad
Publicerad

Hervé Renard har lämnat sin roll som förbundskapten för det saudiska herrlandslaget i fotboll, meddelar det saudiska fotbollsförbundet.

– Renard har ett erbjudande från det franska fotbollsförbundet och han vill ta den möjligheten, säger det saudiska förbundets ordförande Yasser Al-Misehal.

54-årige fransmannen Renard tar därmed över det franska damlandslaget efter det att Corinne Diacre fått sparken tidigare i mars. Diacre fick gå då problemen inom truppen blev ohållbara, bland annat gick backstjärnan Wendie Renard ut och sade att hon inte kommer spela för Frankrike så länge Diacre är förbundskapten.

Hervé Renard tog över det saudiska landslaget i november 2019. I Qatar-VM stod Saudiarabien för en jätteskräll i premiären då de besegrade den blivande världsmästaren Argentina med 2–1.

I sommar avgörs fotbolls-VM för damer där Frankrike är en av favoriterna.

SE OCKSÅ: Caroline Seger tillbaka – här är svenska landslagstruppen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Caroline Seger är tillbaka i landslaget Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.