Lapp på luckan inför gigantmötet – slutsålt på tre (!) dagar

Uppdaterad
Publicerad

Ett världsrekord för publikantal inom damfotbollen står runt hörnet.

När det spanska gigantmötet med svensk touch mellan Barcelona och Real Madrid går av stapeln på Camp Nou i slutet av mars väntar 85 000 åskådare på läktarna.

– Jag tror det kommer att bli magiskt, säger Barcelonas Fridolina Rolfö till SVT Sport.

Tidigare i januari släpptes biljetterna till den klassiska drabbningen mellan Barcelona och Real Madrid, som den här gången är en returmatch i det europeiska finrummet Champions League.

En standardbiljett kostar nio euro, och tre dagar efter biljettsläpp meddelade Barcelona att man hade sålt 85 000 biljetter till matchen.

– Det är väldigt många som är nyfikna på att se den här matchen. Ett El Clasico och första matchen med publik på Camp Nou för damer, det är något unikt, säger Fridolina Rolfö.

Det nuvarande publikrekordet för en dammatch noterades 2019 då Atletico Madrid tog emot just Barcelona på Wanda Metropolitano. Då fanns 60 739 åskådare på läktarna.

Asllani: ”Drömmen att slå Barcelona”

Det betyder att årets El Clasico kommer att slå det nuvarande rekordet med råge. Kosovare Asllani, till vardags i Real Madrid, ser fram emot kalaset.

– Drömmen är att slå Barcelona på Camp Nou inför fullsatta läktare, säger hon till SVT Sport.

Matchen spelas den 30 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.