Kerrs magiska afton – gjorde Australiens alla fyra mål

Uppdaterad
Publicerad

Den gamla välanvända benämningen matchhjälte räcker inte till för att beskriva Samantha Kerr i kväll. Större ord krävs för Australiens anfallsstjärna efter att hon gjort samtliga mål i 4–1-segern.

– En fantastisk känsla att göra målen. Men det var en stark laginsats, säger hon till C More.

Mål nummer fyra var dessutom mycket viktigt. När Samantha Kerr kunde promenera in med sitt fjärde mål efter en jättetavla av Jamaicas målvakts Nicole McClure innebar det att Australien säkrade andraplatsen i grupp C.

– En seger är seger och det var vad vi behövde, säger Samantha Kerr som nu är uppe i fem mål och delad skytteligaledning.

Australien var sedan en ribbträff från att utöka till 5–1 i slutminuten. Men denna gång var det inte Kerr som avslutade, så få åskådade lär väl ha överraskats över att det blev ribba ut i stället för ribba in.

När Brasilien samtidigt besegrade Italien med 1–0 hamnade tre lag på sex poäng i grupp C. Alla tre lär därmed gå vidare till åttondelsfinal, då Brasilien ser ut att bli en av de bästa grupptreorna.

Se de fyra målen i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.