Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Drömmer om att möta varandra Foto: SVT

Samboparet drömmer om att möta varandra i VM

Publicerad

Vittsjö är med i toppstriden av damallsvenskan och har bara två insläppta mål hittills. Nycklar till framgången är veteranbacken Sandra Adolfsson och målvakten Shannon Lynn som båda hoppas bli uttagna till VM – för var sitt land.

Sandra Adolfsson gör sin tionde säsong för Vittsjö. Att spela någon annanstans har inte varit aktuellt för den relativt nyblivna landslagsspelaren.

– Att ha familjen nära är viktigt för mig, därför har jag stannat. Jag är en trygghetsmänniska som inte spelat lika bra om jag inte varit här, säger hon.

Landslagsdebutant vid 30

Under förra säsongen blev hon oväntat uttagen i A-landslaget efter ett positionsbyte från mittfältare till mittback.

– Det var absolut inget jag räknat med. Att få chansen när man är trettio är kanske inte det första man tänker på men jag tar chansen när jag får den. Jag är redo, säger hon.

Adolfsson har varit med under en majoritet av landslagssamlingarna under året om det blir en VM-biljett för Vittsjö-kaptenen återstår att se.

Spelar för Skottland

Sambon, tillika lagkamraten, Shannon Lynn kommer med största sannolikhet få VM-debutera i sommar. Hennes Skottland deltar för första gången i VM-sammanhang. Under tio år har hon tagit plats mellan stolparna i ett landslag som gjort en snabb utveckling. Från stryklag till deltagande i både EM och VM.

– Vi har tagit stora steg i rätt riktning, allt har blivit mycket mer seriöst. Vi hade inte riktigt möjligheten att satsa fullt ut tidigare. Nu har vi flera spelare som fått möjligheten att spela professionellt och det har gjort stor skillnad, säger Shannon Lynn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer