IK Uppsalas Sara Olai jublar efter sitt 1-1-mål. Foto: BILDBYRÅN

Seger för Uppsala i den historiska premiären

Det blev Sara Olai som fick äran att göra IK Uppsalas första allsvenska mål någonsin, då hon nickade 1-1 på hörna mot Djurgården.

– Vi är väldigt säkra som lag. Det kändes väldigt bra idag. Det känns väldigt bra, säger segerskytten, Beata Olsson.

IK Uppsala, som gjorde sitt första allsvenska framträdande någonsin, hade inte någon större respekt för det klassiska Stockholmslaget. Man pressade högt och aggressivt och höll spelet väl uppe.

I större delen av matchen var dock Djurgården stabilare och vassare framåt och såg ut att gå mot en ganska enkel seger då Uppsala fick en ny hörna i 81:a minuten. Den nickade Cassandra Korhonen in till 2-2. På övertid utnyttjade Beata Olsson ett misstag i motståndarnas försvar och sköt in segermålet.

Bäst på plan var Djurgårdens Olivia Schough som låg bakom gästernas bägge mål. Landslagsspelaren, som kom till Djurgården inför fjolåret, var mycket pigg framåt, framför allt i den första halvleken.

– Det känns mycket snopet och tråkigt. Det känns som vi har kontroll på matchen men släpper in tre tråkiga mål på fasta situationer, det ska vi inte göra, säger Schough.