Domare Sara Persson uttalar sig efter cupfinalen mellan Rosengård och Häcken. Foto: Bildbyrån

Domaren Sara Persson uttalar sig efter cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Ett omdiskuterat mål gav Rosengård cupguldet.

Efteråt fick domare Sara Persson ta emot hat.

– Det är beklämmande att vi ska behöva eskorteras av vakter ut till våra bilar för att lämna arenan, säger hon till Aftonbladet.

Avgörandet i svenska cupen-finalen kom i förlängningens 109:e minut. Rosengårds Stefanie Sanders noterades som segerskytt men från Häckens håll var ilskan stor.

– Jag är så jävla arg. Jag tar ju bollen innan den går över linjen, sade Häckens målvakt Jennifer Falk till SVT Sport efter 1–2-förlusten.

Huvuddomare i matchen var Sara Persson, först nu uttalar hon sig om det omstridda målet.

”Fick höra hat”

– Om vi tar rätt beslut kan man spekulera i. Även efter repriser och stillbilder finns det inget som säger att vi gjorde rätt – eller fel. Vi höll oss till de instruktioner vi har i vårt arbetssätt. Jag står för beslutet. Jag kan inte heller låta nivån av matchen avgöra. Vi kan inte hinna fundera på om det blir fel eller rätt för att det är en cupfinal. Min assisterande är korrekt placerad och hon kommunicerar på det sätt jag vill, säger hon till Aftonbladet och fortsätter.

– Vi fick höra mängder av kommentarer från personer där man ger uttryck för ett hat mot mig och mitt team. Att vakter rent fysiskt får ingripa är sorgligt.

Svenska fotbollförbundet har meddelat att säkerhetsavdelningen kopplats in för att utvärdera hotbilden mot domarteamet.

ARKIV: Jennier Falk rasar efter avgörande målet: ”Är så jävla arg” (26 maj 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.