Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Säsongen över för Asllani och Jakobsson

Uppdaterad
Publicerad

Herrarnas La Liga är planerad att återupptas i juni.

Damernas högstaliga i den spanska fotbollen väljer man dock att avsluta på grund av coronapandemin. Barcelona tilldelas ligatiteln, skriver det spanska fotbollförbundet på sin hemsida.

Enligt förbundet kommer det inga lag att flyttas ner, däremot kommer den högsta divisionen att utökas med två lag som flyttas upp. Ligamästaren Barcelona får sällskap av tabelltvåan Atlético Madrid i Champions League.

För CD Tacón, med svenska stjärnduon Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson, blir det en tiondeplats.

Beskedet att avsluta säsongen kommer dagen efter att ACFF, som företräder de spanska damklubbarna, krävt en överenskommelse med Spanska fotbollsförbundet innan man avslutade säsongen. Klubbarna bad även om ett möte för att försöka hitta en lösning att återuppta säsongen, något som inte skedde, enligt spanska tidningen As.

Enligt klubbarna innebär avbrottet av säsongen en förlust på 600 000 euro, motsvarande drygt 6 miljoner kronor, bara i tv-intäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.