Ramona Bachmann och Stina Blackstenius. Foto: Bildbyrån/TT

Schweiz inleder EM-kampanj – utmanar Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz skickar in en formell ansökan om att arrangera fotbolls-EM för damer 2025, meddelade det schweiziska fotbollsförbundet i samband med att man på onsdagen officiellt inledde sin kampanj för att få mästerskapet.

Redan i våras anmälde man officiellt intresse för värdskapet, då tillsammans med Liechtenstein. Sedan dess har grannlandet försvunnit ur ekvationen, och nio tänkbara schweiziska värdstäder presenterats: Basel, Bern, Genève, Lausanne, Luzern, Sion, S:t Gallen, Thun och Zürich.

Sverige vill också arrangera EM 2025, tillsammans med Finland, Norge och Danmark, och har skickat in en preliminär ansökan. Detsamma gäller Frankrike samt Polen. Även Ukraina har anmält intresse, men den ryska invasionen av landet har satt ansökningsprocessen på paus.

Deadline för att lämna in en officiell slutlig ansökan är den 12 oktober 2022. Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) tar ett slutligt beslut den 25 januari 2023.

MER FOTBOLL: Jutta Rantala avgjorde med två fullträffar (12/9)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vittsjö firar efter ett av Jutta Rantalas mål. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.