Schweiz Granit Xhaka i bråk med Serbiens Vanja Milinkovic-Savic, Nikola Milenkovic och Strahinja Pavlovic.

Schweiz vidare efter grinig match mot Serbien

Schweiz är klart för åttondelsfinal i fotbolls-VM.

Det efter att ha besegrat Serbien med 3-2 i en svängig, och grinig historia.

– Det är mycket känslor kring den här matchen, säger Fabian Schär till TV4.

För en stund var det Serbien som låg på den andra slutspelsplatsen i grupp G. Serbien hade då vänt 0-1 till 2-1 inom loppet av tio minuter.

Först genom Aleksandar Mitrovic som på ett inlägg från vänster satte pannan på bollen och skarvade in den perfekt mot högra stolpen. Efter det var det Dusan Vlahovic som trots att han var felriktad med kroppen på något sätt lyckades vrida på sig i avslutstillfället och få iväg ett skott som letade sig in vid högra stolproten.

Ännu en vändning

Men efter det vände matchen igen. Någon minut innan halvtid kvitterade Schweiz till 2-2 när Breel Embolo höll sig framme vid bortre stolpen vid en låg krossboll centralt, och petade in bollen. Och tre minuter in i andra halvlek kom nästa fullträff när Remo Freuler satte 3-2 till Schweiz.

En ledning som Schweiz höll hårt i trots att Serbien hade flera heta lägen. Matchen hettade till rejält under andra halvlek där framförallt Serbien var irriterat på att de inte fick med sig en straff, och några andra domslut. I samband med straffsituationen skrek Schweiz Xhaka något till Serbiens bänk, samt tog sig själv mellan benen. Något som bland annat resulterade i spelare som fick gult kort för att ha sprungit in på plan från bänken.

Och på tilläggstid blev det även där ett stort bråk som resulterade i ytterligare gula kort för både Serbien och Schweiz.

Men mer händelser än så blev det inte, och Schweiz säkrade slutspelsplatsen i och med 3-2-segern.

–  Ibland blir känslorna i matchen svåra att hantera men jag tycker att vi höll våra huvuden mer kallt. Det behöver man göra, man får inte låta sig provoceras. Det är inte lätt, men jag tror att det var därför vi vann, säger Schweiz Fabian Schär till TV4.